sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Viimeiset yhteiset kisat ja lentävä villihevonen!

Tänään pääsimme Lellen kanssa osallistumaan vielä yksiin seuraestekisoihin ennen kuin meidän yhteinen taival päättyy. Kisapaikkana oli Keiramon talli ja luokkana toista kertaa 90cm. Vähän kyllä oli taas mutkia matkassa, mutta loppu hyvin kaikki hyvin!


Tässä tiivistetysti radan tunnelmat :D

Tallille tultiin hyvissä ajoin ennen lähtöä, mutta heti kättelyssä aloin miettiä, että missäköhän Lellen estesatula mahtaa piileksiä kun ei missään näkynyt... Lellelle kun hankittiin juuri uusi koulusatula ja estesatula jäi samalla vähemmälle käytölle, joten nyt sitä ei sitten löytynytkään enää mistään. Lopulta päädyin siihen johtopäätökseen, että omistaja oli tainnut viedä estepenkin kotiinsa, mutta en tietenkään saanut häntä kiinni. Päädyin ottamaan koulupenkin mukaan, mutta saatiinkin sitten onneksi lainattua toisen kyydissä olleen hevosen estesatulaa, sillä se sopi Lellelle kohtuullisen hyvin romaanin kanssa. Hätä keinot keksii!

Siinä vaiheessa kun aloin laittamaan omia varusteita päälleni, huomattiin moka numero 2: olin unohtanut saappaat tallille! Mulla oli tietenkin jalassa pelkät kuraiset talvikengät, koska en pahemmin harrasta ratsastussukkia enkä minichapseja. Ja koska mun jalka on niin hervottoman suuri, en voinut myöskään lainata keneltäkään tutulta saappaita, joten jouduin lopulta menemään hyvin epätyylikkäillä kengilläni radalle. Huoh, tyhmästä päästä kärsii koko kroppa... :D

Varmaan kirpeästä pakkasilmasta johtuen Lelle kävi kerrankin kuumana ratsastaessa, joten eipähän tarvinnut herätellä sitä tällä kertaa. Verryttelyssä heppa teki hyviä ja tarkkoja hyppyjä, vaikka kuskilla olikin ponnistuspaikat vähän hakusessa. Radalle mennessä tsemppasin itseni hereille, ja saatiin varmaan ensimmäistä kertaa ikinä todella hyvä hyppy heti ekalle esteelle! No, siihen ne hyvät lähestymiset sitten melkein jo jäivätkin. Kakkosestettä lähestyessä Lelle tuntui selkään vähän epäröivän, joten ratsastin siihen vähän enemmän painetta. Siitäkös se sitten provosoituikin ja hyppäsi ihmeellisellä kamelihypyllä yli. Jatkettiin kaarevalle pysty-pysty -linjalle, johon en kuitenkaan ratsastanut riittävästi kaarretta (taaskaan, nimittäin viime kisoissa tein ihan saman virheen...), ja saatiin puomi mukaan. Seuraava kaareva linja meni muuten paremmin, mutta Lelle innostui lähtemään kunnon kamikazeloikalla esteen yli ja sama meno jatkui laskeutumisen jälkeenkin. Sain kuitenkin melko nopeasti pakan takaisin kasaan, mutta unohdin samalla itse seurata mihin ollaan menossa. Pitkän sivun kulmassa tajusin, että seuraava este olikin jo ihan nenän edessä, joten käänsin melkoisella mutkalla sinne ja taas tuli puomi mukaan. Kaiken kukkuraksi unohdin, että perusrata loppui siihen esteeseen ja hyppäsin vielä yhden ylimääräisen esteen... No, saatiinpahan vielä yksi hyvä hyppy tehtyä, eikös se niin mene että kerta kiellon päälle?

Kaiken kaikkiaan aika sekava kisapäivä ja itse ratsastin kuin mikäkin aloittelija, mutta sentään meillä molemmilla oli kivaa, ja sehän on pääasia. Tähän on hyvä lopettaa meidän lyhykäinen kisaura, sillä Lelle tuntui nyt hypätessä paremmalta kuin koskaan! Tässä vielä video radasta, älkää tuomitko mun sähläystä :D


Ensi viikolla starttaa viimeinen viikko Lellen kanssa, joten tarkoitus olisi tehdä yhdessä vielä kaikkea kivaa. Toivottavasti saisin joku päivä kuvaajan mukaan, jotta saataisiin tännekin vielä kuvia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti